1204 poze   81870 vizite

alte poze straturi lasagna

DSCN2251
DSCN2251
DSCN2252
DSCN2252
DSCN2253
DSCN2253

Comentarii album • 10
FELICITA 6 March 2014  
Frumoasa gradina.
Raportează
siana 8 December 2013  
Frumoase recolte ai avut!Ai avut si plante sanitar printre ele...
Raportează
loroeda 8 December 2013  
Da. Din pacate, din cauza presiunii timpului, n-am reusit sa fac poze la tot ce-am cules. Rosii am avut cu nemiluita. Am dat la prietene, am facut bulion, mi-am strans o gramada de seminte la foarte multe soiuri achizitionate in primavara si care m-au impresionat ca gust si aspect.
Incerc sa pun in practica din ceea ce-am citit. Sa stii ca n-am stropit nimic decat odata cu macerat de coada calului. Nu pot spune ca n-au fost pe ici pe colo cate o ganganie, dar in general n-am avut stricaciuni serioase decat la stratul de castraveti care s-a-ngalbenit dintr-odata intr-o perioada in care eu contactasem o pneumonie urata si nu puteanm sta in picioare, asa ca i-am pierdut, dar am lasat sa se dezvolte patrunjelul care era semanat primtre ei si s-au facut niste frunze uriase, ziceai ca sunt de telina.Dar am semanat castraveti si in alta parte care au fructificat pana toamna tarziu.
Acum sa nu crezi ca sunt experta; aplic si eu din cele citite si unde fac greseli incerc sa le corectez. Incerc sa fac culturi asociate si sa introduc, dupa cum ai vazut, ca si strajeri floricele de tot felul.
O problema foarte serioasa pe care o am, si careia trebuie sa-i gasesc leacul pt a-l aplica la anul, daca ma ajuta D-zeu, sun furnicile. Exista locuri in gradina unde am impresia ca sunt nenumarate. Si nu m-ar deranja, dar poarta puricii de plante peste tot, incepand de la pomi la ardei iuti si alte vegetale.
Raportează
siana 8 December 2013  
Eu am stropit rosiile si via cu piatra vanata de doua ori ,sunt calduri mari la noi in sudul tarii.Tu unde locuiesti?Si la mine s-au manat castravetii,pentru ca au fost calduri mari cu stropi de ploaie .AM AUZIT CA SI MACERATUL DE URZICA ESTE FOARTEBUN.EU FOLOSESC MULT MACERATUL DE GAINAT DE PASARE.
Raportează
loroeda 8 December 2013  
Eu stau in nord, dar si la noi in ultimul timp este foarte cald vara. Da, am omis sa adaug ca am udat plantutele de cateva ori cu macerat de urzica, de tataneasa si de papadie, diluate.
Fii atenta, daca este seceta indelungata, straturile inaltate se fac putin altfel. Se scoate pamantul cat intra harletul si dupa aceea se umple cu diverse materiale. Pe fundul stratului se pot pune inclusiv lemne vechi, sau pe jumatate putrezite, tulpini de floarea soarelui, de porumb, crengute de pomi, coceni,si abia apoi, iarba uscata sau paie, si restul straturilor pe care le-am enumerat, care vor mentine umezeala ca un burete si in perioada secetoasa nu va trebui sa uzi atat de mult, deoarece prin permeabilitate, plantutele vor extrage din profunzime. Am vazut asa ceva pe net intr-o zona desertica. Au creat prin acest procedeu o oaza de verdeata. Acum in toamna am facut si eu cateva straturi si in aceasta maniera. Cele din primavara sunt facute direct pe iarba, dar am pus peste ea mai intai cartoane pe care le-am udat bine-bine, pt. ca de fapt fiecare strat de alt material trebuie foarte bine udat daca il pregatesti primavara. Toamna e alta poveste, vin ploi, ninsori si se rezolva cu umezeala.Eu am pus cartoane ca prim strat peste tot ca sa inabuse eventualele buruieni. Poti de asemenea sa pui intre straturi si hartii, ziare rupte bucati. Exista un principiu: un strat verde, unul uscat, iar verde, iar uscat. Cel uscat(iarba uscata, paie, frunze uscate, cartoane, hartii, cofraje de la oua) este mai mare decat cel verde (iarba proastat cosita, urzici, tataneasa, resturi alimentare-coji de diverse fructe si legume, gunoiul putrezit, coji de oua) si probabil si alte variante.Deasupra se pune un strat de aprox. 25 cm pamant. Eu n-am avut atat de mult si a functionat si asa.
Raportează
ConstantineMO 6 November 2020  
Bune si utile sfaturi.
Raportează
siana 8 December 2013  
Multumesc de informatii,de fapt am rasfoit si eu cartea cu PERMACULTURA mi-a adus-o recent fetele mele,Una din ele a facut facultate de chimie si ma pune la zid daca ma aude de stropeli.Cumva ai tataneasa mai multa?
Raportează
loroeda 8 December 2013  
Tatanesa am adus-o din ograda bunicilor care acum nu mai sunt. Acolo in gradina lor mai era destula in primavara cand am umblat eu dupa radacini. Daca te intereseaza spune-mi si se poate aranja.
Raportează
siana 9 December 2013  
Da,ma intereseaza,mi-a dat cineva o radacinuta in vara dar s-a topit........Am multe plante medicinale.
Raportează
loroeda 8 December 2013  
Si, apropos...stie fata ta ce stie!?
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.